Manuel Baarslag

"Nothing happens until something moves"

 

Beste allen,

 

Het is me een grote eer en plezier om mee te doen aan het fietsproject ‘Bloedverwanten’. Ik zal mezelf kort voorstellen en daarna vertellen waarom ik meedoe aan dit project.

 

Mijn naam is Manuel Baarslag, ben 28 jaar oud en heb ernstige hemofilie B. Ik werk momenteel als arts-onderzoeker in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam, en woon samen met mijn vriendin Hannelise in Rotterdam. Naast dit project ben ik betrokken als voorzitter bij de werkgroep Jongvolwassenen van de NVHP.

 

Toen me werd gevraagd om mee te doen aan het Bloedverwanten-project, heb ik geen twijfel gehad aan deelname. Het lijkt me een geweldige kans om mensen binnen (in buiten) Europa dat hemofiliepatiënten belangrijke sportprestaties kunnen leveren. Ik zie het als een voorbeeld voor vele hemofiliepatiënten, omdat het erg belangrijk is om je lichaam in goede conditie te houden. Fietsen is een excellente vorm van beweging bij patiënten met frequente gewrichtsbloedingen. En ik hoop zelf ook eindelijk een topconditie te hebben!

 

Aandacht voor dit project betekent aandacht voor hemofilie en dit kan van belang zijn als het gaat om politieke problemen die zich in diverse (Europese) landen kunnen voordoen. Het raakt me dat veel leeftijdsgenoten in een slechte toestand verkeren, meest waarschijnlijk omdat regeringen niet willen of kunnen voorzien in een goede basisbehandeling. Mijn doel is het creëren van awareness dat een duurzame behandeling leidt tot buitengewone prestaties.

 

Tot in Stavanger!

 

Minette
Minette

Manuel

 

28 jaar

 

Hemofilie B