Jeshua van Deijck

"Whatever you do, do it with passion"

 

 

Jeshua
Minette

Jeshua

 

23 jaar

 

Hemofilie A

Ik ben Jeshua, 23 jaar, en woon in Eindhoven. Ik ben geboren met ernstige Hemofilie A.

 

Toen ik in 1992 geboren werd, waren er nog maar net recombinante Factor VIII producten. Eerst kwamen werden deze producten uit bloedplasma en was er kans op bloedoverdraagbare infecties. Er werd binnen 3 maanden geconstateerd dat ik hemofilie heb en gelukkig kon er meteen met een zeer goede behandeling begonnen worden. Tijdens mijn jeugd en pubertijd heb ik zeer weinig bloedingen opgelopen en daardoor gelukkig nooit een zwakte in een bepaald gewricht opgelopen. Dit komt ook mede doordat ik een wat rustiger persoon ben en daardoor niet zo snel gevaarlijke sporten en activiteiten opzoek.

 

3Jaar geleden ben ik op een jongvolwassenen-weekend van de NVHP gevraagd of ik vrijwilligerswerk wou doen voor de vereniging. Dit leek me een leuke aanvulling op mijn dagelijkse bezigheden en ook vind ik het super om zo iets terug te doen voor de vereniging waar ik als kind veel plezier van heb gehad. Nu, 3 jaar later, ben ik nog volop bezig met activiteiten organiseren voor de vereniging zowel als mezelf te ontwikkelen en te ontdekken in de wereld van de stollingsstoornissen.

 

Toen mij gevraagd werd of ik mee wou doen met een fietsproject, was dat een in-koppertje. Ik ben een enorme fan van fietsen en vind het een van de leukste dingen om mijn vrije tijd aan te besteden. Ik denk dat de fietstocht naar Stavanger desalniettemin een hele uitdaging wordt. Ook al fiets ik veel, een tocht als deze zal de nodige voorbereiding vereisen!