Na de rustdag van afgelopen zaterdag begonnen we zondag aan de tweede beproeving. De rustdag en het bezoek en rondleiding aan de MEYER WERFT in Papenburg waar o.a. de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd was interessant maar voor de meesten van ons ook langdradig. De rustdag had geen negatieve invloed op de mentale en fysieke gesteldheid van dit topteam.

Als een groep jonge honden (ook jij Fred) vlogen ze zondag naar de volgende bestemming Osterholz. De tocht verliep voorspoedig maar de eerste “pijntjes” werden gevoeld. ’s-Avonds werd er na het diner bij een Italiaan nog een stevig potje gekaart. De trukendoos ging daarbij helemaal open: de een was nog doortrapter dan de ander maar we hadden ontzettend veel plezier.

Op maandag ging de tocht naar Whischhafen aan de Elbe. Deze dag moest er ook meer geklommen worden en dat maakte deze dag extra zwaar en voelde men de vermoeidheid. Hoe knap is het om te zien dat een ieder met zijn eigen specifieke handicap op doorzettingsvermogen de klus toch weer weet te klaren. Je ziet dat het team steeds meer naar elkaar toegroeit en de wil heeft om allemaal gezond in Stavanger aan te komen. Hoe fijn was het om na deze zware tocht in een geweldig hotel aan te komen het “Fhärehaus” aan de Elbe met mooie kamers, een comfortabel zitje buiten en een uitstekende keuken en dan nog alles overgoten met een stralende zon.

Het zag er naar uit dat dinsdag een zware dag zou worden na de inspanningen van de dag ervoor. Maar ook deze dag verliep voorspoedig. Vanuit het hotel was het 10 minuten fietsen naar het veer over de Elbe waar onze Duitse vriend Jan Vollersen zich bij ons aansloot. In de middagpauze konden we lunchen op een prachtig plekje aan het Nord-OstseeKanal ook weer bij Zuid Europese temperaturen. Ook op deze dag waren pittige klimkilometers maar geen berg is te hoog voor dit elite team. Erik Dekker zou trots op jullie zijn. Eerder dan verwacht kwam het team aan in Krop om te genieten van een welverdiende rustdag. Inmiddels hebben we 6 fietsdagen achter de rug en is de helft van de totale fietsafstand afgelegd. Chapeau!!

 

Ad, teamcaptain met toppertje Chris,

At your service.

 

 

.

 

Blog van Ad

Stavanger here we come!

 

Jullie hebben al wat ervaringen van onze eerste 3 dagen van de fietstocht kunnen lezen. Tijd voor een update!

 

Inmiddels hebben we na een intensieve rustdag, met een bezoek aan de Meyer’s Scheepswerf als hoogtepunt, de tweede sessie van 3 ritdagen achter de rug!

Met een nazomer waar niemand van heeft durven dromen zijn we vol goede moed aan 3 ritten begonnen. En we gingen als een zonnetje!

Op dag 4 vertrokken we vanuit Friesoythe naar Osterholz-Scharmbeck. Een heerlijke rit, onder andere dwars door het mooie Oldenburg (je leert zomaar onverwachte mooie plekken kennen!) en daarna heerlijk met een zacht windje in de rug verder. De tweede dag was een pittige, met een fikse klim van 9,5% al na 2 minuten… Met koude spieren geen succes en we merkten dat daarna allemaal pijntjes de kop opstaken. Desondanks hebben we de rest heerlijk volgereden, ontzettend genoten van het weer en zijn we behalve extra blauw ook extra bruin!

Gisteren hadden we bezoek, Jan uit Duitsland kwam ons opwachten vanaf de veerpont en heeft gezellig 95 km met ons meegefietst! Het is enorm motiverend om deze internationale steun en betrokkenheid te ervaren, daarvan zullen we vast nog meer gaan zien op het EHC-congres 

Vandaag hebben we een rustdag zonder programma en morgen gaan we weer op de fiets verder. Met de goede moed die we uit de eerste 6 dagen hebben gehaald en de buitengewoon goede conditie van iedereen kunnen we er fris tegenaan!

Niet alleen de kilometerteller blijft doortikken, ook de fondswerving verloopt voorspoedig! Maar… Net zoals wij er nog niet zijn geldt dat ook voor de actie en daarom nogmaals een oproep: doe mee en doneer nu op www.doneer-aan-nvhp.nl!

 

Manuel Baarslag

 

Blog van Manuel

Het tweede trio!